Oletko sama ihminen kuin eilen?

Kehomme solut uudistuvat noin kahden vuoden välein, jotkut osasemme jopa nopeammin. Aivojemme hermosolut muodostavat uusia kytköksiä, reitit muuttuvat, vahvistuvat ja katkeilevat. Biologisesti emme siis ole täysin samoja ihmisiä kuin eilen. Myös ajattelumme ja kokemuksemme itsestämme muuttuu.

Ajatellessani itseäni parin vuoden takaa, olin matkalla omaan itseeni ja siihen kuka olen. Mieleni oli valtavassa murroksessa, perkasin itseni sisältä täysin auki ja pääsin purkamaan mieleni lukkoja. Opin ymmärtämään itseäni ja sain työkaluja, joilla käsitellä tunteita ja ajatuksia. Tuo aika oli henkisesti ajoittain hyvinkin raskasta, mutta samalla parhaimpia kokemuksia elämässäni, sillä uskalsin pysähtyä itseni äärelle, antaa itselleni aikaa ja rakentaa itseni uudelleen.

Nyt elämäntilanteeni on melko erilainen. On mahtavaa huomata miten yhden päivän tai hetken aikana syntyy uusia oivalluksia ja ymmärryksiä itsestä tai ympäröivästä todellisuudesta. Miten yksi hetki voi muuttaa sinut ihan eri ihmiseksi kuin eilen.

Olen huomannut, että mielen tulee olla avoin uusille ajatuksille ja kokemuksille, vain silloin voi kasvaa ja kehittyä. Päivä päivältä ymmärtää itseä paremmin ja silti huomaa itsestä yhä uudelleen koloja, joita ei ole aiemmin huomannut.

Emme ole sama ihminen kuin eilen. Muutumme jatkuvasti ja opimme itsestämme uutta joka päivä. Eri tilanteet ja ärsykkeet muokkaavat meistä sen, joka olemme huomenna. Ajatusmaailmamme ja suhtautumistapamme rakentavat merkityksiä ja viimeistelevät sen, keitä olemme. Kun tiedostamme, että kehomme ja mielemme muokkautuu jatkuvasti, voimme muokata sitä myös tietoisesti. Toisin sanoen meistä voi tulla mitä ikinä haluamme.

Elämän tarkoitus on mennä eteenpäin ja tehdä itselleen merkityksellisiä asioita. Se ei ole helppoa, mutta vain silloin tunnemme olevamme elossa.

Kommentoi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s