Puolukkahommia

IMG-20170923-WA0027

 

Edessäni avautuu näkymä vihreää sammalta, joka on täynnä tummanpunaisia pilkkuja. Puolukoita. Taivas on pilvinen, mutta auringon säteet pilkahtelevat männyn oksien välistä maalaten sammalryteikön kimaltelevaksi helmiäsmereksi. Vieressäni puolukkameren yllä kykkii ihminen, jota muistutan vuosi vuodelta yhä enemmän.

Metsästä on tullut tärkeä osa hyvinvointiani. Aika pysähtyy ja mielikuvitus lentää. Metsässä kaikki on hyvin. Luonto rauhoittaa hektisen viikon jälkeen.

Työni on muuttunut yhä hektisemmäksi ja rentoutusmenetelmät ovat elintärkeitä, jotta vireystaso ja työssäni tarvittava energisyys riittävät. Toimistorottailu karsii vääjäämättä arkiaktiivisuutta ja kuormittava ajatustyö vaatii vastapainoa, jota saa palauttavasta liikunnasta ja keskittymisharjoituksista.

Kun työ on itsessään kuormittavaa vapaa-ajalla harrastukset kannattaa suunnitella niin, että ne palauttavat työstä ja vähentävät stressiä. Vaikka rakastankin kovaa treeniä ja kehittävää saliharjoittelua, tällä hetkellä se ei yksinkertaisesti ole mahdollista.
Harjoittelu kannattaa koostaa kevyestä perusliikunnasta, unohtamatta kuitenkaan lihasaktivaatiota. Oma harjoitteluni koostuu tällä hetkellä joogasta, juoksusta ja jujutsusta.

Tutkimusten mukaan aivot ja luovuus rakastavat liikuntaa ja sykkeenkohotusta. Mikäli olet luovan alan ammattilainen tai tarvitset työssäsi tehokasta ongelmanratkaisukykyä, pyri mahduttamaan viikkoosi 3 vähintään 45 minuutin harjoitusta, jossa sykkeesi kohoaa ja saat hien pintaan. Mikäli työsi on todella kuormittavaa henkisesti tai fyysisesti, tee viikossa korkeintaan yksi kovatehoinen harjoitus. Keho ei erota tuleeko stressi ajattelusta vai toiminnasta.

img-20170923-wa0031.jpg

Kommentoi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s